Ikon som symboliserar flera hus

Solpaneler en lönsam investering för företag.

bild på en guld triangel som representerar Solkraft direkt solceller

Vill du öka din lönsamhet med hjälp av solpaneler?

Under många år har vi hjälpt företag med att sänka deras elkostnader genom att montera solpaneler på deras fastighet eller skapat solparker åt dem där behovet och möjligheten har funnits.

Hur mycket förnybar solenergi kan dina tak egentligen producera genom att du monterar solpaneler på din fastighet?

Ett tak med 800 kvm solceller sänker dina elräkningar med 180.000 kronor / år. Med solpaneler gör du inte bara ett miljövänligt val, utan de skapar också fler fördelar, inklusive kortsiktiga och långsiktiga kostnadsbesparingar, ökat energioberoende samt minskat koldioxidavtryck.

Ikon som symboliserar en sol och solenergi

20% ren solenergi

Ikon som symboliserar flera hus

KVICKSUND, VÄSTERÅS

Ikon som symboliserar sol celler

920 kvm solceller

Porträtt på Lars Sedenborg vid Sedenborgs metallgjuteri

Sedenborgs metallgjuteri i Kvicksund, Västmanland.

Sedenborgs metallgjuteri har funnits i Kvicksund mellan Västerås och Eskilstuna sen början av 40-talet. Från början arbetade de ur en liten lokal på 18 kvm. Nu drivs verksamheten på ca 8000 kvm och med 36 anställda.

Solkraft hjälper att driva smältugnar åt Sedenborgs metallgjuteri. Vi har 4 ugnar i dagsläget som går dygnet runt de drar mycket el så en investering i solpaneler känns som en lönsam affär i längden för oss.

Nuvarande VD Lars Sedenborg tog över driften efter sin far 1975, och har ägt företaget sen 1978.

1984 påbörjades bearbetning av godset och antalet anställda ökade mer och mer. 1994 investerades det i en ny formmaskin.

Under åren 2006-2009 gjordes stora investeringar i maskiner och byggnader. Sedenborgs exporterar idag till ca 10 länder. ABB och Atlas Copco är sen många år några av deras största kunder.

LÄS MER

Bild på hur med många solceller på taket. Det här husen hittar du i Dingtuna utanför Västerås. det är Elektrikern-AB som huserar i byggnaden.

Elektriker’n AB, Västerås, Västmanland.

En hållbar affärspartner med kraft att förändra som utgår från Dingtuna utanför Västerås men de arbetar självklart över hela Sverige på sina sol anläggningsprojekt.

Elektriker’n är inte vilket elföretag som helst. Dingtunaföretaget har med tiden börjat specialisera sig på elbilsladdning och solcellsinstallationer och har ett miljötänk utöver det vanliga.

För Jimmy Wilhelmsson som startade Elektrikern AB 2002 är ny teknik, hög kvalitet och ett brinnande intresse för energi & hållbarhetsfrågor A och O i verksamheten.

Sedan starten har de hjälpt kunder med energibesparingsåtgärder som byte av värmesystem och byte till energieffektivare belysning samt smartare styrning av belysning, värme och ventilation. Idag är de även en etablerad aktör på installation av solceller och laddutrustning för elbilar.

LÄS MER

Låt oss hjälpa dig till en lönsam solaffär

Vår vision är att alla som vill, ska kunna vara självförsörjande på förnybar energi.

Det är smidigt att skaffa sig solpaneler genom Solkraft Direkt

Räkna på din solpanel affär.