Vattenbrunnar på riktigt

Vattenbrunnar – en självklarhet för Solkraft Direkt att hjälpa till.

En viktig drivkraft i företaget är att kunna göra världen lite bättre. Förutom att samarbeta med flera hjälporganisationer bygger Solkraft Direkt vattenbrunnar i utsatta områden.

– Vi åker personligen till platsen, pratar med familjerna i närheten och antingen renoverar eller bygger helt nya vattenbrunnar, säger Liviu.

785 miljoner personer saknar tillgång till rent vatten i många delar av världen. Närheten till en fungerande brunn höjer levnadsstandarden mycket. Men även tillgång till el.

– Väl på plats passar vi ofta på att installera mindre solanläggningar som kan försörja familjerna med ström. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

För oss är det viktigt att påverka världen positivt. Vi har som målsättning att vi har installerat 100 vattenbrunnar fram till år 2030. Med din hjälp eller utan. Men vore det inte fantastiskt att vara med och bidra? Varje ny brunn innebär ett steg närmare ett jämlikt samhälle, och framför allt en möjlighet för flickor att få gå till skolan istället för att ansvara för att hämta vatten till familjen.

SolkraftDirekt är medlemmar i Förbundet Agenda 2030 och Företagsvolontärerna för att bidra till ett bättre värld på hemmaplan.

Bilderna visar ett av våra CSR projekt där 4 familjer i Rumänien fick en helt ny brunn med riktigt fint vatten, precis intill deras bostäder. Tidigare fick de gå 400 meter för att hämta vatten.