Kan man ladda en elbil med en annan elbil?

Vi har precis testat om det går att ladda en av våra elbilar som våra solcellsmontörer åker runt i med en annan elbil.

Och det korta svaret är Ja det går, om elbilen du vill ladda från har rätt förutsättningar. Alla elbilar kan inte ge bort sin el utan idag läget är det vissa modeller som kan göra det, men fler och fler bilmärken och bilmodeller kommer att ha den möjligheten i framtiden.

Tänk vilken hjälp det kan vara för den som blir strandad med sin elbil på en väg att en annan passerande elbil kan hjälpa en att komma därifrån och till närmsta elbilsladdare. Fantastiska nyheter.

I framtiden är tekniken tänkt att användas för att stabiliserar elnätet genom din elbil. Vi får se hur långt bort det är.

Elektrikern’ i Dingtuna som vi samarbetar med använde en av sina elbilar för att dra ström till kontoret när de hade strömavbrott för ett tag sedan. Så visst går det att göra från vissa elbilsmodeller redan idag.

Tänk sedan att du har solpaneler på din fastighet för att ladda din elbil som du sedan kan dra nytta utav för att få elektricitet till ditt hus eller företag.

 

Vill du ha hjälp med en offert för solpaneler eller batterilagring till din fastighet så är det bara att du kontaktar oss.