Örebro bjuder på ypperliga förhållanden för solceller.

 

En guld triangel som symboliserar solkraft direkt
Solen i Sverige är effektiv

Solen i Sverige är faktiskt lika effektiv som i landet där flest installerat solceller – nämligen Tyskland. Klimatfrågan är hetare än någonsin, och Örebro kommuns positiva inställning mot solceller är ett steg i rätt riktning. Här blev det nyligen enklare att installera solceller, eftersom kraven för bygglov togs bort i många fall. Det finns också tips tillgängliga på kommunens hemsida, där du kan ta reda på hur mycket just din fastighet skulle tjäna på att ha solceller installerade. Du kan även spana in Örebros solkarta för att få en större förståelse för hur mycket sol just ditt tak på din fastighet får idag läget. Här finner du Örebro Kommuns solkarta.

solpaneler Örebro

solceller Örebro, solenerg Örebro

solkraftverk for bostadsrättsföreningar, företag, lantbruk i Örebro

billiga solcellspaket Örebro - nyckelfärdig solanlägnin

Solkraftverk for bostadsrättsföreningar, företag, lantbruk. Solpaneler, billiga solcellspaket, solenergi Örebro, solceller, nyckelfärdig solanlägnin Örebro.

Solpaneler Örebro
En guld färgad ikon som symboliserar ett företag

Företagare?

Solkraftverk anpassade för fastighetsägare & bostadsrättsföreningar.

1:a steget till sänkta elräkningar 

En guld färgad ikon som symboliserar ett lantbuk

Lantbrukare?

Solkraftverk anpassade för alla typer av lantbruksverksamhet.

1:a steget till sänkta elräkningar 

Icon i guld som symboliserar ett hus

Villaägare?

Solkraftverk all-inklusive anpassade för den moderna familjens behov.

1:a steget till sänkta elräkningar 

Slå till och boka en gratis offertförfrågan med någon av våra solcellsspecialister, och få solceller utformade speciellt för det nordiska klimatet.

Örebros klimatvänliga framtid börjar med dig!

Solcellsproducent för dig i Örebro

Vi vill att du som bor i Örebro län ska få möjlighet att använda solenergi och att det ska vara enkelt och smidigt. Därför har vi undersökt och letat efter de bästa solpanelerna för vårt nordiska klimat.

Örebro City Gammalt stort hus vid Örebro Slott vid Hjälmaren

HSB BRF Loet i Örebro

Vi på Solkraft Direkt har hjälpt många fastighets ägare i Örebro kommun, däribland HSB BRF Loet i Örebro med att montera deras solpaneler för att hjälpa dem att bli mer gröna https://solkraftdirekt.se/hsb-brf-loet-i-orebro-satsar-gront/

Här kan du få se et filmklipp från HSB BRF Loet i Örebro

 

Din solcellsleverantör i Örebro

Var med och investera i en hållbar framtid med solenergi! Vi på Solkraft Direkt erbjuder prisvärda och nyckelfärdiga solcellspaket i Örebro med omnejd, och stöttar dig genom hela processen.

Så, hur mycket pengar kan du spara genom att använda solceller? Det är komplicerat att veta exakt då det beror på flera faktorer, till exempel hur mycket energi du producerar, hur mycket energi du behöver och hur många soltimmar som finns – men en sak är säker. Med rätt solcellssystem, kan du spara enorma pengar plus sälja el ut till din elleverantör. Därmed kommer din solcellsanläggning att generera pengar till dig och ditt företag.

Solenergi en attraktiv kraft källa

Solenergi är en attraktiv kraftkälla som har blivit allt mer populär bland både privatpersoner, företag, lantbrukare och fastighetsägare. Varför? Jo, förutom att spara pengar samtidigt som man tänker på miljön, så är solenergi en förnybar energikälla som inte kräver något underhåll.

Solkraft Direkt är experter på både solel och solvärme och med lång erfarenhet står för kvalitet, säkerhet och innovation. Med oss på Solkraft Direkt kan du göra en trygg investering som är både lönsam och bra för miljön. Vi kan hjälpa dig med allt från ditt eget solkraftverk till att ge en kostnadsfri offert för solceller i Örebro och Kumla med omnejd. Kontakta oss idag för att ta nästa steg och spara pengar med solenergi!

 

Här är ett solcells projekt vi har gjort åt Stenvalvet i Örebro.

 

Örebro ligger mitt i solguldet!

Eller ja, nästan i alla fall. Enligt EU-kommissionens forskningsorgan PVGIS får Örebro län en årlig solinstrålning på ca 963 kWh per kvadratmeter. Det är visserligen 1,8 % mindre än Sveriges genomsnitt, men fortfarande en riktig solfest.

Örebro slott.
Örebro län på plats 12

Bland Sveriges län ligger Örebro på tolfte plats när det kommer till solinstrålning per kvadratmeter. Och visste du att Örebro hamnar precis under Sveriges genomsnitt på solinstrålning per kvadratmeter?

Hur många soltimmar har Örebro då?

Men hur många soltimmar kan man egentligen räkna med i Örebro? Även om det inte finns exakta siffror för länets soltimmar så kan vi jämföra med Karlstad. Och enligt SMHI har Karlstad i snitt ca 1 886 soltimmar per år. Så det lönar sig verkligen att njuta av solen om man bor i Örebro!

Så hur mycket solel producerar en solcellsanläggning i Örebro per år i genomsnitt?

Om du undrar hur mycket solel en solcellsanläggning i Örebro kan producera, så kan en medelstor anläggning på 10,55 kW effekt förväntas producera mellan 8 440 till 11 605 kWh solenergi årligen – vilket motsvarar cirka 800 till 1100 kWh per kW installerad effekt.

Men är du nyfiken på hur mycket solel som genereras på en större skala i hela Örebro län? Statistiken är inte officiell men det går att uppskatta! Just nu har Örebro en total installerad effekt på ungefär 47,38 MW, vilket genererar cirka 37 900 till 52 100 MWh solel per år (37,9 – 52,1 GWh).

Dessutom, för att ge en idé om hur mycket solel detta är, så skulle den uppskattade mängden solel som alla solceller i Örebro kommun genererar täcka årsförbrukningen för mellan 1 895-2 605 villor med direktverkande el, baserat på en årlig elförbrukning på 20 000 kWh.

Många Örebroare ser fördelen med solceller!

I Örebro län har över 2 697 hushåll upptäckt fördelarna med solceller! Enligt SCB och Energimyndigheten finns det totalt 3 080 nätanslutna Solcellsanläggningar där. Av dessa hade 2 697 st en effekt under 20 kW, 383 st en effekt på 20 – 1 000 kW, och 0 st en effekt över 1 000 kW.

På landsnivå står Örebro län för en imponerande 3,3 % av det totala antalet solcellsanläggningar i Sverige. Och på listan över de 21 län som leder solrevolutionen kommer Örebro på plats 10!

Intressant nog installerades 1 053 anläggningar bara under 2021. Det är tydligt att allt fler inser de fördelar som solpaneler kan ha i Örebro.

Poppis med solceller i hela Örebro kommun

Solceller blir alltmer populärt runt om i landet, men Örebro län sticker verkligen ut med sina siffror.

Statistik från SCB visar att solpaneler har blivit en populär källa för energi runt om i Sverige, men Örebro ligger verkligen i framkant. Vid början av 2022 fanns det 2 697 solcellsanläggningar med under 20 kW effekt i Örebro, något som verkligen visar att solenergi är på uppgång i länet. Vi på Solkraft Direkt har så klart hjälpt till och installerat många av dessa solcellsanläggningar.

Svampen i Örebro, En flygbild över Örebro
Varför skall du använda oss på Solkraft Direkt?

Vi arbetar enbart med kvalitativa solenergi produkter. Vi arbetar lokalt i Örebro län så du har alltid tillgång till oss.

Vill du ha hjälp med att räkna på hur du kan börja spara pengar med att sänka din elräkning?

 

Örebro City gamla hus, Stora Örebro Restaurangen
Vill du veta mer om hur vi på Solkraft Direkt arbetar för att göra din solcells affär så smidig som möjligt?

 

Svampen i Örebro inramad av träd