Tio steg för en trygg och tillförlitlig installation av en solcellsanläggning
Solkraft Direkt har en installationsprocess som vi följer när vi installerar en ny solcellsanläggning. De olika stegen säkerställer att du som kund får en trygg och säker installation och utifrån förutsättningarna ger en så hög avkastning som möjligt. Det som leder till att som vi brukar säga.
Våra kunder får betalt för sina elräkningar!
1

Vi kontaktar dig för att boka en tid för ett möte där vi tillsammans går igenom förutsättningar och önskemål från dig kring din solcellsanläggning.

2

Vid vårt första möte ser vi till fastighetens förutsättningar med hänsyn till hur taken är placerade och eventuella skuggande träd samt dina behov utifrån dagens elförbrukning. Detta ger oss underlag för att kunna skriva en offert.

3

En offert med tid och kostnadsramar tas fram som underlag för din beställning.

4

Vi gör en föranmälan till ditt nätbolag och hjälper dig med bidragsansökan till Länsstyrelsen.

5

Vi mottar installations medgivande från ditt nätbolag och meddelar din när vi ska installera din solcellsanläggning.

6

Parallellt med de två övre punkterna sker nu slutprojekteringen, materialbeställning samt preliminär bokning av våra montageteam.

7

Vi bygger fallskydd inför montage på taket samt monterar de komponenter som ingår i din solcellsanläggning. Ingående komponenter kan skifta beroende på val av anläggningstyp men omfattar alltid solceller, växelriktare och jordfelsbrytare. Därtill kan anläggningsspecifika komponenter ingå.

8

Anläggningen är klar att testas och utifrån vårt egenkontrollprogram kommer vi att slutbesiktiga anläggningen.

9

Färdiganmälan till ditt nätbolag som kommer att byta din elmätare till en som visar hur mycket el du köper som hur mycket överskotsel du säljer.

10

Nu kan du teckna avtal med valfri elleverantör för att få betalt för dina elräkningar!